Hyppää sisältöön

Työllisyyspalvelut uudistuvat – tämä sinun on hyvä tietää muutoksesta TE-palvelujen asiakkaana

Tänään on sata päivää valtakunnalliseen TE-palvelujen uudistukseen. Lahtelaisena työnhakijana tai työnantajana saat ensi vuoden alusta lähtien kaikki työllisyyspalvelut omasta kotikunnastasi Lahden kaupungilta.

1.1.2025 työvoima- ja elinkeinopalvelut siirtyvät valtion TE-toimistoista kuntien järjestettäväksi. Lahdessa tämä tarkoittaa sitä, että Hämeen TE-toimisto ja Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu lopettavat toimintansa, ja TE-palveluista vastaa jatkossa Lahden kaupungin työllisyyspalvelut. Vuodenvaihteen jälkeen lahtelaisena työnhakijana tai työnantajana saat kaikki työllisyyspalvelut omasta kotikunnastasi.

Asiointi keskittyy Aleksanterinkadulle

Uudistuksen myötä asiointikanavat- ja paikat muuttuvat.  Vuodenvaihteen jälkeen työllisyyspalvelut löytyvät Aleksanterinkatu 24 B:stä ja Palvelutorilta kauppakeskus Triosta, 2. kerroksesta. Nykyinen Hämeen TE-toimiston asiointipaikka Kirkkokatu 12:ssa ei enää ensi vuonna palvele.

Työnhakusi pysyy voimassa ja työttömyysetuutesi maksetaan normaalisti

Nykyisenä työnhakijana sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä muutoksen vuoksi. Palvelut työnhakijalle jatkuvat ennallaan, vaikka järjestävä taho vaihtuu. Työnhakusi pysyy voimassa ja työttömyysetuutesi maksetaan normaalisti. Jatkat työnhakua työllistymissuunnitelmasi mukaisesti kuten tähänkin asti. Jos jäät työttömäksi joulukuussa, kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi jo tänä vuonna hyödyntämällä sähköisiä kanavia.

Otamme sinuun yhteyttä

Vuodenvaihteessa asiakkuutesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa siirtyy automaattisesti Lahden kaupungin työllisyyspalveluille. Me otamme yhteyttä sinuun. Mikäli asiasi ei ole kiireinen eikä vaadi nopeaa käsittelyä, kannattaa sinun välttää yhteydenottoa tammikuun ensimmäisinä päivinä. Siirtymä voi aluksi aiheuttaa hitautta asiakaspalveluumme.

Jatkat ensi vuonnakin sen mukaan, mitä olet omavalmentajasi tai asiantuntijasi kanssa sopinut, ja etenet työllistymissuunnitelmasi mukaisesti. Myös Työmarkkinatorin Oma asiointi -palvelu jatkaa normaalisti, ja siellä voit edelleen ilmoittaa muutoksesta työhaussasi tai jättää yhteydenottopyynnön.

Työnantajille tukea osaavan työvoiman löytämiseksi

Työnantajana voit ilmoittaa avoimesta työpaikasta kuten tähänkin asti yrityksen ja työnantajan Työmarkkinatorilla Oma asiointi -palvelussa. Lahden kaupungin työllisyyspalvelut tukevat työnantajia erilaisissa rekrytointitilanteissa. Jatkossa myös palkkatukia ja starttirahoja haetaan ja myönnetään Lahden kaupungin työllisyyspalveluista. Tuemme ja autamme työnantajia osaavan työvoiman löytymisessä.

Tutustu työllisyyspalvelujen uuteen verkkosivusisältöön
  • Työllisyyspalvelut Palvelutorilla

    Käyntiosoite

    Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti, kauppakeskus Trio, 2. krs

    Postiosoite

    Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

  • Työllisyyspalvelut ajanvarauksella, Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilu

    Käyntiosoite

    Aleksanterinkatu 24 B, 15140 Lahti

    Postiosoite

    Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti