Hyppää sisältöön

Uu­dis­tam­me Katinpuiston ja Tapaninpuiston leik­kia­lueet – osal­lis­tu ideoin­tiin!

Lahden kaupunki uudistaa ensi vuonna Katinpuiston ja Tapaninpuiston leikkialueet ja kutsuu Ahtialan ja Jalkarannan lapset ja aikuiset mukaan ideoimaan leikkipaikkojen tarjontaa. Kerro meille, mitä hyvää leikkipaikassa on tällä hetkellä ja miten siitä saisi vielä paremman?

Kysely on avoinna 16.10.–17.11. välisen ajan. Ehdotusten pohjalta tehdään leikkialueiden suunnitelmat, jotka tulevat nähtäville Lahden verkkosivuille keväällä 2025.

Katinpuiston leikkialueella on tällä hetkellä kiipeilyteline, erilaisia keinuja sekä muutama pienempi leikkiväline kuten karuselli ja jousikeinu hiekkalaatikon yhteydessä. Leikkialueen vieressä on suuri ja aidattu hiekkakenttä.

Tästä Katinpuiston kyselyyn

Tapaninpuiston leikkialueella on tällä hetkellä kaksi kiipeilytelinettä, keinut sekä talviseen aikaan pulkkamäki, hiekkalaatikko ja muutama jousikeinu.

Tästä Tapaninpuiston kyselyyn

Vähemmän, mutta monipuolisempia leikkialueita

Leikkialueita tarkastellaan vuonna 2018 hyväksytyn Leikkialueiden palveluverkkotarkastelun mukaisesti. Vähäisellä käytöllä olevista alueista luopumalla vapautetaan rahaa ja mahdollisuuksia leikkialueiden kehittämiseen.

Lahdessa on tällä hetkellä yksi Suomen tiheimmistä leikkipaikkojen verkostoista. Tarkoitus on, että tulevaisuudessa leikkialueita on määrällisesti vähemmän, mutta ne ovat entistä laadukkaampia ja monipuolisempia kaikenikäisille.

Jalkarannassa on poistumassa käytöstä Köllinrannan leikkialue. Ahtialassa poistuvat käytöstä Potilanpuiston, Kivisillan ja Herrasmannin pihakatujen leikkialueet.