Hyppää sisältöön

Vaalitaan yhdessä Lahden luontoa – tule mukaan kaupunkiluonnon iltaan 10.9.

Tule ottamaan Lahden upea luonto haltuun ja liity mukaan keskusteluun. Luonto saapuu Palvelutorin Lavalle ja Olkkariin 10. syyskuuta klo 17-19. Ohjattua luonto-ohjelmaa myös lapsille.

Palvelutorin Olkkarissa voit tutustua Lahden upeaan luontoon ja mitä Lahti sen eteen tekee. Parhaillaan valmistellaan muun muassa uusia ohjelmia ja linjauksia viheralueiden, metsien, luonnonsuojelualueiden, kaupunkipuiden, ja pohjavesien vaalimiseksi.

Esittelypisteillä voit tutustua myös muun muassa terveysmetsään, Lahden upeisiin puistoihin ja viheralueisiin, lähiluontokohteisiin sekä syksyn luontoretkitarjontaan. Hae oma karttasi Salpausselän poluille tai tutki, mitä kaikkea alueen luonnosta voit oppia Lahden karttapalvelusta.

Kysy omasta pihasta ja monimuotoisuudesta. Jaossa niittysiemeniä sekä vinkit niityn perustamiseen ja oman pihan monimuotoisuuden lisäämiseen.

Palautepiste kuulee luontomurheesi

Onko pusikot raivaamatta? Puuttuuko puistosta roska-astioita? Palautepisteessä voit kertoa luontoon liittyvät murheesi ja kysyä luontoon liittyvistä luvista, kunnossapidosta jne. Saat myös opastusta Lahden palautepalvelun käyttöön.

Tervetuloa koko perheen voimin

Lahden kaupungin ympäristökasvattaja Mari-Henrietta järjestää lapsille omaa luonto-ohjelmaa!

Palvelutorin Lavalla herätellään keskustelua meidän kaikkien roolista luonnon arvostamisessa

Tarvitsemmeko uuden tavan katsoa luontoa; mikä on kaunista, pitääkö luonnossa olla siistiä? Millaisessa muutoksessa kaupunkiluonto on ja mihin suuntaan uudistuvat linjaukset sitä muokkaavat.

Paneelikeskustelu klo 17.30–18.15. Lavalla kaupungin asiantuntijoista koostuva paneeli. Asukkaiden ja luonnon näkökulmaa edustaa puutarhuri Saara Kuurne. Keskustelun avaa Hanna Mattila teemalla Luontopositiivinen Lahti.

Liity mukaan keskusteluun

Mistä Lahden kaupunkiluonnon teemasta sinun mielestäsi meidän tulisi puhua? Voit lähettää ehdotuksesi tällä lomakkeella. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää myös paikan päällä.

Aika ja paikka

10. syyskuuta kello 17–19. Palvelutorin Lava ja Olkkari kauppakeskus Trion toisessa kerroksessa, Aleksanterinkatu 18.
Saapumisohjeet ja tietoa esteettömyydestä Palvelutorin sivulla

Tule ottamaan Lahden upea luonto haltuun!

Lahden luontoa vaalitaan useilla ohjelmilla. Lue lisää