Hyppää sisältöön

Vanhan raviradan kaavoitusta esitellään asukkaille 24.9.

Keväällä käynnistyneessä kaavarunkotyössä edistetään vanhan raviradan, eli Raviksen alueen maankäyttösuunnitelmaa. Alue sijaitsee Salpausselän harjulla, Kärpäsenmäen ja ensilumenladun välisellä alueella.

Hankkeessa valmistuva kaavarunko on yleiskaavaa yksityiskohtaisempi suunnitelma ja se toimii pohjana rakentamista ohjaavalle asemakaavoitukselle. Kaavarungon aluerajaus ulottuu vanhaa ravirataa laajemmalle asemakaavoittamattomalle alueelle.

Suunnitelmia esitellään asukastilaisuudessa kaupungintalon sisäpihalla tiistaina 24.9. klo 17.30-19.00. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Teamsissa. Halutessasi voit jättää suunnittelijoille ennakkokysymyksiä.

Lahden kaupunki haluaa luoda mahdollisuuksia alueen kehittämiselle

Vanhan raviradan monttu toimii jo nyt harrastuspaikkana muun muassa maastopyöräilijöille, skeittaajille ja taiteilijoille. Alueella on järjestetty aiempina vuosina myös kulttuuritapahtumia. Lisäksi montusta löytyy ensilumenladun lumivarasto. Talviaikaan alueella on huolto- ja autoliikennettä suositun ensilumenladun käyttäjien toimesta.

Hankkeen aloitusvaiheessa on selvitetty alueen nykyisten toimijoiden, sekä Lahden kaupungin toiveita ja tarpeita. Alueen toimijat ovat perustaneet tukiyhdistyksen, jonka avulla alueen kehittäminen olisi selkeämpää ja määrätietoisempaa.

Asukkaita toivotaan mukaan suunnitteluun

Kaavarungon A-2944 lisäksi asukastilaisuudessa esitellään alueen nykyisiä toimintoja ja pohditaan alueen kehittämismahdollisuuksia. Myös tukiyhdistys esittelee tilaisuudessa tavoitteitaan. Kysymyksille ja keskustelulle on varattu runsaasti aikaa esitysten jälkeen. Asukkaita toivotaan mukaan suunnitteluun, sillä kaikenlaiset kehitysehdotukset ovat tässä vaiheessa erittäin toivottuja.

Missä ja milloin?: kaupungintalon sisäpihalla tiistaina 24.9. klo 17.30-19.00. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Teamsissa.

Sisäänkäynti: Esteetön kulku kaupungintalon sisäpihalle Harjukadun puoleisista lasiovista. Harjukatu 31, 15100

 

  • Liity kokoukseen Teamsissa tästä.
  • Lähetä tilaisuuteen ennakkokysymyksiä 22.9. mennessä täällä.
  • Lisätietoja hankkeesta päivittyy kaavatyökohteen sivulle.

 

Aihealueet