Hyppää sisältöön

Yhdistysilta Lahdessa: tule mukaan!

Lahden kaupunki kutsuu kaikki yhdistystoimijat osallistumaan syksyn yhdistysiltaan. Syksyn yhdistysilta järjestetään torstaina 10.10. klo 17.00–19.15 Kumppanuustalo Fellmanniassa. Osallistumien etäyhteydellä on myös mahdollista.

Yhdistysilta on avoin kaikille Lahdessa toimiville yhdistyksille. Illan aikana yhdistykset saavat tietoa yhdistyksiä koskettavista ajankohtaisista asioista. Lisäksi yhdistystoimijoilla on mahdollisuus osallistua teemoitettuihin pienryhmäosioihin, joissa tapaa toisten yhdistysten edustajia ja pääsee keskustelemaan muiden yhdistystoimijoiden ja yhdistysyhteishenkilöiden kanssa.

Lahden kaupungin kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen tulee tervehtimään yhdistystoimijoita, ja illan päätteeksi on mahdollista osallistua lyhyeen Kumppanuustalo Fellmannian esittelyyn.

Yhdistysiltaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 2.10. klo 12.00. Ilmoittautumislomakkeen avulla voi ilmoittautua joko paikan päälle tulevaksi tai Teamsin välityksellä osallistuvaksi.

Ilmoittautuminen yhdistysiltaan

Ilmoittautumista tehdessä on hyvä huomioida, että etäyhteydellä yhdistysiltaan osallistuvien pienryhmäosiossa käydään otteita läpi muutamasta pienryhmäosion aiheista. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat käytännön ohjeet ja Teams-linkki ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kumppanuustalo Fellmannian esittely toteutetaan vain paikan päällä.

Paikan päällä osallistuvien on mahdollista saada konkreettista apua lähellä.fi -sivustolle rekisteröitymisen ja toimintailmoituksen tekemiseen. Tät varten kannattaa iltaan ottaa mukaan oma kannettava tietokone tai älylaite.

 

Yhdistysillan ohjelma

klo 16.30–17.00 kahvitarjoilu 2. kerroksen ravintolatilassa

klo 17.00–17.10 Tervetulosanat

klo 17.10–17.20 Lahden kaupungin kaupunginjohtajan tervehdys

klo 17.20–18.00 Ajankohtaiset osio
Sähköiset palvelut ja verkkokauppa yhdistystoimijoiden tukena
Tapahtumapalveluiden ajankohtaiset
Lähellä.fi-leijukkeen avulla järjestöjen tiedot helposti käyttöön
Yhdistysfoorumi – yhdistysverkostot; mistä oikein on kyse?

klo 18.15–19.15 Pienryhmäosiot

klo 19.30–20.00 Halukkaille tutustuminen Kumppanuustalo Fellmanniaan

Tervetuloa mukaan!

 

Pienryhmäosioiden sisällöt

  • Tartu tapahtumiin – tapahtumat yhdistyksen toiminnassa
    Tervetuloa kyselemään ja keskustelemaan tapahtumien merkityksestä yhdistyksen toiminnassa. Mitä tulee ottaa huomioon, kun järjestää oman tapahtuman? Miten eri toimijoiden kannattaa tehdä tapahtumissa yhteistyötä? Kuinka sinun yhdistyksesi voi saada lisää puhtia tapahtumista? Työpajan vetää Lahden kaupungin tapahtumapalvelut.

 

  • Kulmakuppila – verkostoidu ja vaihda kuulumisia muiden yhdistysten kanssa
    Tervetuloa kertomaan, mitä yhdistykselle kuuluu ja missä tilanteessa yhdistyksenne tällä hetkellä toimii. Tilaisuudessa on mahdollista vaihtaa kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitelmia muiden yhdistysedustajien kanssa.

 

  • Miten Lahden kaupunki voisi tukea yhdistyksiä?
    Tervetuloa suunnittelemaan yhdistysyhteistyön tulevaisuutta. Valtakunnallisesti yhdistysten rahoituskentällä tapahtuu supistuksia. Myös yhdistysten moninaiset tarpeet muuttuvat maailman muuttuessa. Täytyy löytää uudenlaisia toimintatapoja ja jalostaa vanhoja yhdistystoiminnan kehittämiseksi.Kaikkiin ratkaisuna ei aina ole raha. Millaisia tarpeita yhdistyksellä on nyt ja tulevaisuudessa, joihin kaupungin muunlaisella tuella olisi positiivisia vaikutuksia? Millä muilla tavoin kaupunki voisi tukea yhdistyksiä ja heidän järjestämää toimintaa?

 

  • Kulttuuri: Otsikko ja sisältö päivittyy myöhemmin
    Pienryhmäosion ohjaa Lahden kaupungin kulttuuripalvelut

 

  • Mahdollistamo, toimintaosallisuusmallin mahdollisuudet järjestöjen nuorille
    Mahdollistamon tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Hankekoordinaattori tukee ja auttaa nuorten projektien toteutumista henkilökohtaisella ohjauksella ja avustuksilla. 

    Mahdollistamolla on jaossa vuosittain 10 000 euroa 10–29-vuotiaiden nuorten unelmille. Kulttuurisen nuorisotyön kenttä on avoinna kaikenlaisille unelmille, jotka tuottavat hyvinvointia niin unelman ideoijalle, tekijöille kuin kokijoillekin. Mahdollistamon tuki ei ole ensisijainen instrumentti yhdistystoiminnalle, mutta jos toiminnassa olevilla nuorilla syntyy jokin avustettavan toiminnan ulkopuolinen kulttuuriin tai taiteisiin liittyvä idea, niin hankekoordinaattori Laura Peltoniemi keskustelee mielellään mahdollisuudesta toteuttaa idea.

Pienryhmäosion ohjaa hankekoordinaattori Laura Peltoniemi ja nuorisopalveluiden suunnittelija Susanna Ormaa-Perälä.