Hyppää sisältöön

Yli 1000 ääntä Rakokiventien kausivaloäänestyksessä – suosikiksi nousi lumihiutale

Perusteluissa lumihiutaletta pidettiin koristeellisena ja näyttävänä vaihtoehtona. Lumihiutale sopii koko talvikauteen eikä vain jouluun. Lumihiutaleessa nähtiin myös talven taikaa ja se ”muistuttaisi lumesta, jos lunta ei oo”.

Uuden kausivalaistuksen Rakokiventie saa talvikaudeksi 2025 kadun peruskorjauksen yhteydessä, jolloin uusitaan myös katuvalaisimet.

Kysely keräsi yli 1000 ääntä

Kyselyssä oli valittavana kuusi teemaa: kukka, lumihiutale, kuusi, tähti, tähtiviuhka ja tähtikaari. Kolmen kärkeen nousivat 360 äänellä lumihiutale, 228 äänellä tähtiviuhka ja 236 äänellä tähti. Kyselyssä kysyttiin myös täydentäviä kysymyksiä valon värisävystä ja muotokielestä. Rakokiventielle toivottiin lämpimän sävyistä ja perinteisen koristeellista tyyliä.

On ilahduttavaa, kuinka moni äänesti kausivaloäänestyksessä. Enemmistö äänistä hajaantui kolmen teeman kesken, joista selkeäksi voittajaksi nousi kuitenkin lumihiutale. Uudet valot viimeistelevät Rakokiventien uudistuksen ja tuovat iloa ja ilmettä liikekeskukseen.

Suunnitteluinsinööri Riina Puusaari

Rakokiventien rakentaminen alkaa ensi vuonna. Tarkempi valaistussuunnittelu, sisältäen kausivalot, tehdään Lahti Energian toimesta. Tavoitteena on, että uudet kausivalot syttyvät vuoden 2025 Rakokiven joulunavauksessa.