Hyppää sisältöön

Ympäristöpajalla kunnostettiin päiväkotien leikkimökkejä

Leikkimökit saavat uuden elämän Ympäristöpajan käsissä, ja ne tarjoavat jälleen uutta iloa päiväkotien pihaleikkeihin. Kunnostaminen on paitsi kustannustehokasta myös ympäristöystävällistä.

Lahden päiväkoti- ja koulupihoilla olleita leikkimökkejä on kunnostettu työllisyyspalveluiden ylläpitämässä Ympäristöpajassa. Nämä vuosikymmeniä palvelleet, ilkivallallekin altistuneet mökit saavat jatkoaikaa ja päiväkotien lapset piristystä pihaleikkeihin.

-Kunnostus- ja korjaustyöt ovat tavanomaista Tilakeskukselle kuuluvaa ylläpitotyötä. Näissä vanhoissa pikkumökeissä kunnostustyön merkityksen voi selkeästi nähdä, kertoo Tilakeskuksen hiilineutraalin rakentamisen asiantuntija Sanna Partinen.

-Kunnostaminen on kustannuksiltaan tavallisesti edullisempaa, kuin vanhan korvaaminen uudella. Korjaaminen on myös ympäristön kannalta järkevämpi, kiertotalouden mukainen vaihtoehto. Nämä vanhat mökit ovat tukevaa tekoa ja kestävät ainakin sen, mitä uutena ostetut kestäisivät.

Kaksi iloisen keltaista mökkiä löytävät uudet kotinsa Erstan ja Rakokiven päiväkodin pihoista. Tilakeskuksen ja Ympäristöpajan hyvin onnistunut yhteistyö saa jatkoa.